• Post category:Novosti
  • Reading time:1 min čitanja

Dana 18.02.2021. godine održana je konferencija: Revizija učinka „Aktivnosti nadležnih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine na smanjenju zagađenosti zraka“ u organizaciji Centri civilnih inicijativa (CCI) uz podršku Švedske.

Cilj konferencije je okupiti predstavnike relevantnih institucija koje mogu daljim postupanjem po revizorskim preporukama unaprijediti stanje unutar oblasti smanjenja zagađenosti zraka. Dodatno, ukazuje se na važnost revizija učinka te njihovog doprinosa boljem funkcionisanju javnog sektora.

Razgovaralo se poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka i efektima iz revizije Ureda za reviziju FBiH.

Obzirom da je krajem 2019. godine Ured za reviziju institucija FBiH objavio izuzetno značajnu reviziju učinka na temu Aktivnosti nadležnih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine na smanjenju zagađenosti zraka.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ureda za reviziju institucija u FBiH, Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju Parlamenta FBiH, predstavnici federalnog i kantonalnih ministarstava nadležnih za okoliš, predstavnici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, predstavnici federalne i kantonalnih uprava za inspekcijske poslove i mediji.