• Post category:Novosti
  • Reading time:2 min čitanja

Svečanom zakletvom i potpisivanjem uvjerenja o prihvatanju mandata poslanika novog saziva, na sjednici koja je održana 23.11.2018. godine u Mostaru počelo je konstituisanje Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), dok rukovodstvo Skupštine nije izabrano.

U novom sazivu Skupštine koju čini 30 poslanika, od kojih čak 14 žena, HDZ BiH i koalicija okupljena oko te stranke imat će 13 poslanika (Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić).

 SDA će imati osam poslanika (Šerif Špago, Irma Memidžan, Ajdin Teletović, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić), a SDP BiH tri (Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić).

U skupštinskim klupama su i dva poslanika iz Hrvatskog zajedništva (Marija Bešker i Ivan Odak), dva iz SBB-a (Kenan Memić i Nermin Vrtić), jedan iz DF-a (Selma Drljević) i jedan iz HRS-a (Slaven Raguž).

Nastavak sjednice je zakazan za 03.12.2018.(ponedjeljak) godine.